Niagara Falls, fuck yeah!

Posted on July 29, 2010

Now playing: Talking Heads - Once in a Lifetime

Vandaag begonnen waar we gisteren eindigden, Night of the Living Dead. Evans City Cemetery was een korte rit en zoals verwacht niet zo bijzonder behalve dat het wederom een originele Romero filmlocatie betrof. Een beetje vreemd om op een begraafplaats rond te rijden, maar ook rondlopen is wat raar aangezien je er eigenlijk niets te zoeken hebt. Geen zombie expositie hier. We maken wat foto’s en filmpjes en vervolgen onze weg naar Buffalo en de Niagara Falls.

De watervallen waren indrukwekkend, groot en nat. Het hele toeristencircus eromheen is niet eens zo storend aangezien het ervoor zorgt dat je echt heel dichtbij al dit schone natuurgeweld kan komen. Oorspronkelijk waren we nog van plan om even Canada aan te doen maar dat plan hebben we maar laten varen aangezien dat in de praktijk vooral neerkwam op wachten bij de grens en weer terug na een keer bonjour te hebben gezegd tegen zo’n politiepet te paard.

We hebben ons wel overgegeven aan de parade van gekleurde poncho’s omdat er nou eenmaal geen ontkomen aan is. We zijn allereerst de Cave of the Winds ingegaan. Achteraf helemaal geen grot maar een door mensenhanden uitgegraven liftschacht die ons 54 meter naar beneden dropt om vervolgens op een houten stellage langs de grote waterval te lopen. Het uitzicht omhoog met de miljoenen liters water die je tegemoet storten is erg mooi. We krijgen een gele poncho en een paar flitsende slippers and we’re good to go. Het is leuk en het is nat en je bent er toch dus waarom niet.

The economic transmission of power without wires is of all-surpassing importance to man.
– Nikola Tesla

Dan de bekende Maid of the Mist boottocht. Kazig als het is, je ontkomt er niet aan. Als je het niet zou doen krijg je er achteraf ongetwijfeld spijt van. De prijzen vallen gelukkig wel mee. Hier krijgen we een blauwe poncho en worden we voor de tweede keer getrakteerd op nog een nieuw perspectief op de watervallen (mistig) en nog een nat pak. Jeroen koopt een t-shirt en Martijn gaat nog even snel op de foto met Nikola Tesla. Snel de auto in want het begint te regenen en we zijn al zeiknat.

De regenbui blijkt een hoosbui en de hoosbui blijkt een wolkbreuk. Niagara Falls from the sky en voor we goed en wel de exit van het parkeerterrein hebben gevonden staan de helft van de straten blank. Snel een hotel zoeken. Snel gevonden maar door de regen zien we niet dat het hotel tegenover dat van ons ongeveer de helft goedkoper is… Ach, we zitten er weer warmpjes bij dus de airco kan weer aan en morgen is er weer een dag. Via Rochester en Syracuse naar Amsterdam, jawel. Lekker blowen. Eindelijk.

5 Comments on Niagara Falls, fuck yeah!

Closed

 1. jeroen says:

  … and that’s the way the cookie crumbles

 2. Martijn says:

  inderdaad! Nog meer Jim Carrey op Long Island. Zelf uitzoeken welke film.. 😉

 3. Jeroen says:

  Gentlemen, more zombies.
  They are gonna eat your brains out.
  “The Walking Dead”
  Serie starts in october, check imdb

 4. Rick says:

  Dope filmpje weer, heren! Groeten uit Vancouver. Waar ze hun best doen om bier te brouwen, maar er weinig van brouwen…

 5. Jeroen says:

  Dat de Canadezen ook geen fatsoenlijk pils kunnen brouwen heb ik gisteren inderdaad ook aan den lijve mogen ondervinden. Labatt Blue…gewoon niet doen. Dan liever Budweiser…