Bij Gettysburg begon de victorie

Posted on July 15, 2010

Now playing: DC101 - DC's Rock Radio

Na gisteren te hebben onthaast bij de Amish, was het tijd om de Amerikaanse geschiedenis in te duiken. Na al die jaren wilden we wel eens weten waar dat North & South met Patrick Swayze en Scarlett O’Hara over ging. Blijkbaar hebben ze hier een burgeroorlog zitten uitvechten! Who knew! En bij Gettysburg begon de victorie.

In het bezoekerscentrum aldaar konden we meer informatie opdoen. Een film, ingesproken door onze vriend Morgan Freeman, vertelde ons alles dat we moesten weten over de hier gevochten slag die de omslag van de burgeroorlog zou blijken te zijn. Mooi geproduceerde informatiefilm, met direct daarna een even indrukkend bezoek aan de Gettysburg Cyclorama. De rest van het museum was ook uitstekend verzorgd. Als je in de buurt bent, gewoon even langswippen…

Om morgen de tijd te hebben voor Arlington en Obama’s optrekje en omgeving zijn we alvast naar DC getuft. De avondspits is een aanrader. We zijn ingecheckt in Falls Church, agglomeratie Washington. Geen all-you-can-eat vanavond, maar bij een Mexicaan naar binnen gelopen (maakt geen fuck uit, evenveel eten). Leuk stoffig snuffelwinkeltje in de straat met boeken en comics opgestapeld tot aan het plafond gevonden en bakkie pleur toe gedaan in een koffietentje (inclusief huiskamerconcert door mensen die nooit een gitaar en stembanden zouden moeten mogen hebben).

1 Comment on Bij Gettysburg begon de victorie

Closed

  1. worm says:

    Hole in the wall books!! Hoe briljant!