Brooklyn Manhattan Fusion Quizzine

Posted on August 5, 2010

Now playing: Leonard Cohen - First We Take Manhattan

Weer zo’n prachtige dag om te beginnen met een klein katertje. Geslaagd plan #1. We knippen even de filmpjes van gisteren maar dat blijkt een video-editing nightmare te worden dankzij vreemde HD bestanden, dus dat laten we vrij snel voor wat het is. Niet ons beste werk so far… Het is 2 uur als we eindelijk in de metro zitten. We besluiten dat het Guggenheim the safest bet is voor de tijd die ons rest voor de avond valt. New York slaapt dan wel niet of nauwelijks, dat wil niet zeggen dat er geen sluitingstijden zijn.

Guggenheim was heel fijn. De foto-expositie in de rotundra was zeer smaakvol samengesteld uit minder bekende werken uit het archief en wat speciaal voor deze tentoonstelling gemaakte stukken. Ook hier uiteraard een goede audiotour. Indrukwekkende foto’s met verrassend veel concept erachter. Toch zijn het voornamelijk de beelden met een persoonlijk verhaal die het meeste losmaken. De modernisten in de zijkamers doen hun best ons op de weg naar beneden te boeien maar Martijn kent zijn pappenheimers nu wel en Jeroen heeft er eigenlijk wel genoeg van. Martijn is toch blij dat hij een vroeg Mondriaantje spot, een Jawlenski, een prachtig portret van de schoonvader van Egon Schiele en wat Gauguins, van Goghelaars en Cezannemannekes. Prachtig werk natuurlijk maar in de sfeer van de fototentoonstelling paste het niet.

The real voyage of discovery
consists not in seeking new landscapes,
but in having new eyes
– Proust

Bij een deli genieten we brunch om 5 uur. Jeroen een panini #3 en Martijn een NY cheesecake. We maken plannen voor de avond die niet veel meer voorstellen dan in Brooklyn een pop/pubquiz in Pete’s Candy Store te winnen en later ergens wat fatsoenlijks te eten. In ieder geval niet te laat naar bed. De quiz blijkt al vroeg te beginnen en we zijn net op tijd binnen. De vragen zijn flauw en gaan voor de helft over Australië. Waar zijn we nou weer beland? In Alkmaar maken we godverdomme betere quizzen. We eindigen als Joost mag weten wat. Niet als laatste maar we blijven niet voor de einduitslag. De mensen waren zo incrowd dat zelfs wij er niet tussen kwamen. We hoopten sinds gisteren Brooklyn-savvy genoeg te zijn om ons erin te lullen; no way.

Dan gaan we toch gewoon vet veel geld uitgeven in Manhattan? We eten in een hip, nieuw tentje genaamd Hawkers wat zogenaamd SE Asian street food serveert. De aankleding is NY kitsch/graffiti maar gelukkig is het eten en de bediening erg goed. Ook de lesbische chicks naast ons geven een gratis showtje weg wat een mooi uitzicht oplevert. Nogmaals, meer spiegels, dat is wat deze tent nodig heeft! $80 lichter nemen we de metro terug. Martijn raakt verwikkeld in een gesprek met een zeer enthousiaste zwarte dame en haar dochter. Waar het over gaat is Jeroen niet geheel duidelijk maar het is gezellig. Terug in het hostel drinken we nog wat en duurt het niet lang voor de tuin ontruimd wordt. So much voor de gezelligheid. Maar voor de verandering eens een keer redelijk op tijd naar bed.

2 Comments on Brooklyn Manhattan Fusion Quizzine

Closed

  1. ciel says:

    Klinkt alsof jullie het ontzettend relaxed naar het zin hebben : )

  2. Jeroen says:

    Zo wel! Vandaag weer een prachtige dag. Morgen verslag (including Pegu Club).