Chattanooga City Limits

Posted on July 20, 2010

Now playing: Nashville Pussy - Dead Men Can't Get Drunk

Weer geen Grandfather Mountain deze morgen, regen en onweer tijdens het ontbijt dus maar gelijk begonnen aan de rit naar Chattanooga. Het duurt niet lang voor we Tennessee in rijden en de kleine dorpjes waar we doorheen komen ogen ondanks het natte weer gelijk een stuk zuidelijker. Overal bordjes langs de weg voor toekomstige mayors, governors en sheriffs. Op de interstate mogen we eindelijk een beetje doortuffen; 70 mph, wat zich vertaalt in 113 km/u, hoewel de effectieve snelheid ongeveer 120 km/u is. De gemiddelde Amerikaan snapt echter niet dat het verstandig is bij hogere snelheden wat meer afstand te houden op de auto voor je, wat resulteert in een nieuwe toevoeging aan ons lijstje local wildlife; de tailgater.

Onderweg gestopt bij Wendy’s voor een ouderwets hapje hamburger. Verderop bezoeken we een Western Store om erachter toekomen dat een cowboyhoed echt niets voor Martijn is. Het ziet er debiel uit, zeker zonder paard. De laarzen zien er sowieso dom uit dus daar beginnen we niet eens aan.

Jeroen maakt perfecte playlists waardoor het rijden alleen maar sneller lijkt te gaan. Daarbij hebben we ontdekt dat we de beschikking hebben over XM satelliet radio, die begrijpen wat road-music is en gisteravond zelfs de Golden Earring horen langskomen. Verder grossieren ze in AOR en cockrock. Zo hoort het. Martijn trapt het gas nog wat meer in en voor we er erg in hebben zijn we Knoxville ver voorbij en rijden we Chattanooga binnen. De vierde grootste stad van Tennessee en buiten het centrum een nogal lelijke stad. De sfeer die hier hangt op straat is gespannen. We zouden hier niet ‘s avonds over straat willen lopen. De TomTom heeft geen idee wat het stadscentrum is en stuurt ons een willekeurig parkeerterrein op in een op zijn zachts gezegd vervallen buitenwijk. Niet zo moeilijk, daar hebben ze er hier veel van. We zoeken een hotel nabij het centrum en de TomTom stuurt ons erheen.

I believe human beings and fish can coexist peacefully.

Net na ML King Ave moeten we stoppen voor een stoplicht als er plotseling op 30 meter afstand een bestelbusje over de kruising vliegt in een 180 kickflip, A-team style. Godzijdank niemand gewond maar je schrikt je de pleuris. In het hotel wat bijgekomen van de schrik en zojuist perfecte ribslabs gegeten bij Sticky Fingers. Morgen naar Jack Daniels, Antioch en Nashville.

2 Comments on Chattanooga City Limits

Closed

  1. Rick says:

    Pork to the People!

  2. Jeroen says:

    Goeie slogan! Dat stond ook op het personeelsshirt van de bijzonder lieftallige jongedame die ons bediende. Een lust voor het oog.