I don’t think the ranger’s gonna like this, Yogi

Posted on July 17, 2010

Now playing: Thunder 104.5 - Your new favorite country station

If you would eat McDonald’s fries and then get eaten by a bear, would you taste amazing?

Front Royal was een lieflijk klein stadje tot rond een uur of twaalf het geluid van HBO werd overstemd door het feestje voor de deur dat ontaarde in een mogelijk handgemeen. We besloten ons er maar niet mee te bemoeien, we hebben immers geen pistolen. Gelukkig hield het geschreeuw na een half uur op. De volgende ochtend zat er een uitgewoond meth-hoertje voor de kamer naast ons bij te komen van de nacht ervoor. Een nogal meelijwekkend tafereel. Breaking Bad is waanzinnig op TV maar niet in de hotelkamer naast je. Bovenal zielig dat jonge mensen zo’n uitzichtloos bestaan leiden..

Anyway, ontbijt gescoord bij de FoodLion en op naar Dinosaurland. Gisteren in het Smithsonian hadden ze de mond nog vol van evolutie, maar wij weten wel beter, het is 1 grote leugen. Zo ook de makers van Dinosaurland, die voor het gemak ook een enorme haai in gevecht met reuze inktvis hebben geboetseerd in de voortuin. De dino’s zijn lelijk, niet op schaal en slecht onderhouden. King Kong staat er ook wat verloren bij. Elke kinderdroom wordt hier met de grond gelijk gemaakt, net als de evolutietheorie. Dinosaurussen zijn verzonnen door mensen die niet willen geloven in de Grote Amerikaanse God. Het zijn goedkope fantasiedieren van inferieur fiberglas.

Na een half uur lopen we door de met rebel-kitsch gevulde souvenirshop terug naar de auto om te beginnen aan de befaamde Skyline Drive, een van de mooiste wegen die het oosten van Amerika te bieden heeft. 105 mijl door het Shenandoah National Park met een kleine 75 uitkijkparkings en kodakmomenten. Het mooiste natuurschoon blijkt een Nederlandse maar jammer genoeg op reis met haar moeder. Verder hebben we aan wildlife gespot; 4 herten en 1 bambi, een raaf, een adelaar, kleine musjes met rood haar, een hele vieze donkerrode strontvlieg, een zwarte beer en een enorme Yogi. Ook de parkranger zat ons op de hielen maar onze picknickbasket krijgen ze niet. Na 4 dagen zijn we erg gesteld geraakt op onze blueberry muffins die nog steeds in de verpakking zitten..

Op 1/3 van de rit zijn we even van de pittoreske weg afgegaan voor een bezichtiging voor Luray’s Caverns. We hadden niet van tevoren bekeken wat de entree ons zou kosten, en dat was maar goed ook. Een bezichtiging maakte je meteen $ 23 lichter, maar bleek het achteraf meer dan waard. Dat zouden we waarschijnlijk zonder voorkennis maar hebben overgeslagen wegens te duur. Het grottenstelsel was een soort Remouchamps in het Amerikaans-groot. Erg mooi (mede door de sfeervolle verlichting) en behoorlijk uitgestrekt. De hoogtepunten betroffen de geest van Pluto, gebakken eieren en een orgel dat bespeeld werd via stalactieten. Het ernaast gelegen The Shining hedge maze hebben we jammerlijk moeten overslaan, aangezien we geen kampeerspullen voor noodgevallen mee hebben.

Momenteel zitten we in Lexington in het America’s Best Value Inn. We worden bij de receptie ontvangen door een zeer vriendelijke lilliputterdame en een onverstaanbare veteraan die onmiddellijk begint te zagen over bankhervormingen en teveel overheidsbemoeienis. Ja, onder Bush was het veel beter, knikken we instemmend. Toen waren dino’s nog gewoon verzonnen door socialisten en andere Europeanen.

Huiswerkopdracht: maak de puzzel voor ons af. We zijn niet in-crowd genoeg meer? Eindelijk!

10 Comments on I don’t think the ranger’s gonna like this, Yogi

Closed

 1. Rick says:

  This guy’s more punk than me!

 2. Rick says:

  Cultuur opsnuiven is 1 ding, maar hoe houden jullie het uit om meer dan 3 liedjes naar Thunder 104.5 te luisteren? Dat filmpje was al lang genoeg voor mij…

 3. Piete says:

  Mooi!! 😉 Mooier dan de ‘prehistorische’ muurschilderingen die ik in Cuba heb gezien: http://www.liorkaridi.com/Travel/Cuba/Vinales_5.jpg

 4. PieteR says:

  Hé, waar is de ‘r’ gebleven?

 5. Joris says:

  Gasten, leuk stuk!

 6. Martijn says:

  Rick, ik kan er niets aan doen maar heb binnen 3 nummers juist een zwak gekregen voor deze middle of the road countryrock. Misschien is het de omgeving en het autorijden dat er goed mee combineert..

 7. Martijn says:

  Rick, ik kan het niet laten. Ik vind ‘t een prachtige smartlap. 😉

  http://www.youtube.com/watch?v=E3n9HtxzuBI

 8. Jeroen says:

  Ik ben dan wel in Viñales geweest afgelopen jaar, Pieter, maar die prachtige muurschildering heb ik niet bezocht. Ik had al het vermoeden dat ik er weinig aan gemist had…

 9. Fred says:

  Dit was vorig jaar bij ons de country hit!

  http://www.youtube.com/watch?v=cjwAucpiC6Q

  In de VS cruisen met een country channel op is heerlijk!!!

 10. Martijn says:

  Fred, jij snapt het. Hoewel ik na het beluisteren van dit nummer toch wel weer moet bekennen dat al die nummers een zekere formule volgen. En dan is het akkoordenschema ook nog eens exact hetzelfde. Ach, wie zal het jeuken. I like.