Fear & Loathing on the Blue Ridge Parkway

Posted on July 19, 2010

Now playing: Harry McClintock - Big Rock Candy Mountain

De afgelopen paar dagen waren riant gevuld met in hoge of lage mate cultureel verantwoorde bezienswaardigheden. Maar vandaag was het tijd om weer eens kilometers te gaan maken en een nieuwe staat aan ons lijstje toe te voegen; North Carolina. Het eerste gedeelte hiervan voert over de Blue Ridge Parkway, waar we gisteren al een voorproefje van hadden. Die weg duurt ruim 470 mijl, waarvan we er vandaag zo’n 200 hebben afgelegd. Alle aangegeven wegwerkzaamheden hielden zondagsrust, dus we konden heerlijk doorscheuren met zo’n 45 mph.

Ondanks dat het een prachtige omgeving en fijne weg is om te rijden, blijkt dat toch te gaan vervelen. Ergens halverwege zijn we uitgestapt bij het Blue Ridge Music Center voor welkome muzikale afwisseling. Zoals verwacht bleek het kwartet Bluegrass te vertolken. De drie heren en dame hadden gezamenlijk drie verschillende akkoorden nodig om een saai, zouteloos stukje Hillbilly cultuurgoed te produceren. De bejaarden in schommelstoelen in het publiek maakten het geheel af. Snel weg maar.

Het geplande bezoek aan Grandfather Mountain viel vandaag helaas letterlijk en figuurlijk in het water. Naarmate we hoger de bergen in reden werd het grijzer en grijzer. Eenmaal bij de poort aanbeland was het al gaan regenen en bleek om die reden de wandelbrug die naar de top leidt gesloten. Van de nood een deugd gemaakt en maar besloten bij het dichtstbijzijnde plaatsje in te checken om morgenochtend alsnog een bezoekje aan opa te plegen. De Pixie Inn waar we nu vertoeven heeft geen WiFi (voor het eerst), de laagste prijs per nacht tot dusver (alleen cash, plastic vertrouwen ze hier niet) en een reinheidsscore van 97,5% volgens het bordje achter de receptie. Voor de kamer staat een bankje met asbakhouders en uitzicht op de guns & ammo shop aan de overkant. Gezellig hoor.

We zijn nog niet in Tennessee maar goed op weg naar het zuiden. De oude confederate States waar overal vlaggetjes wapperen en McCain/Palin bumperstickers nog immer in de mode zijn.

2 Comments on Fear & Loathing on the Blue Ridge Parkway

Closed

  1. MM says:

    Hahaha! Ik dacht serieus tijdens dat filmpje; als ze straks maar niet met een of andere krijsende zombie op de proppen komen. 😀

  2. SftP says:

    Goed filmpje!!!