Kentucky Junk Derby

Posted on July 26, 2010

Now playing: Slayer - Jesus Saves

Before anyone did anything,
Elvis did everything

Gisteren heeft u al de foto’s kunnen zien van ons bezoekje aan het optrekje van de King in Memphis. Onze tocht naar Graceland is tot nu toe erg goed verlopen en we zijn bij Elvis de helft gepasseerd. Inmiddels dus alweer op de terugweg naar Sinatra’s New York New York. Graceland was zeer bijzonder, al was het maar om de fabriek Elvis en de duizenden crazies live te kunnen meemaken. Maar Elvis is voor Amerikanen wat Elvis voor ons allemaal is. De grootste artiest uit de moderne popgeschiedenis, hands down. Als je dat niet begrijpt dan moet je maar thuis blijven en naar Radio Noordzee luisteren. Voor de rest geldt; ga zelf een keer heen, het zal je zeker niet teleurstellen. We kunnen wel weer een verhaal van meerdere alinea’s vol superlatieven proppen maar dat kent u nu wel van ons. Dus laten we het hier bij. Als u geen tijd of geld heeft voor een dergelijke bedevaart, kijk dan ‘That’s the way it was’ om een glimp van de briljantie en de hysterie op te vangen. Of zet een plaatje van de goede man op. Keuze genoeg.

Na Graceland zijn we via Nashville naar Kentucky gereden. Opvallend is dat de mensen hier echt totaal imbeciel zijn. Het opgetelde IQ van de inwoners van de gehele staat komt ongeveer overeen met het opgetelde IQ van de inwoners van Volendam. En dat is een complimenteuze schatting. Jesus is hier Lord en probeer daar maar niet tegenin te gaan, je praat tegen een muur. De reli-billboards langs de weg wensen iedereen de hel in en er tegenover staan meer borden voor adult stores dan in welke staat dan ook. Bill Hicks had ons gewaarschuwd voor deze types maar je verwacht niet dat ze echt bestaan. Wel dus. Generatie op generatie inteelt doet vreemde dingen met de mens. Voer voor genetici maar niet voor ons. We worden een beetje bang van deze crazies die de meest voor de hand liggende hersenfuncties ontberen. Morgen gaan we naar het Creation Museum en daarna vluchten we de staatsgrens over naar Ohio.

We hebben vandaag wel een stop gemaakt die de moeite van het vermelden zeker waard is; The House of Statues and Junk. De naam zegt het. De eigenaar was genegen om ons op zondag te woord te staan en een kijkje te nemen naar alle verzamelde troep in zijn achtertuin. Een enorme berg crap. Met elke foto die we maken ontdekken we weer een idioot ding, apparaat of verroest gebruiksartikel uit een ver verleden. We maken een praatje met de man en twee crazies uit de buurt die bij het aanhoren van The Netherlands ons vragen of dat op een smeltende gletsjer ligt. Tuurlijk, wat u wilt. We krijgen een leeg blikje Billy Carter (broer van..) bier als souvenir mee naar huis. Best cool. Omschrijven wat er allemaal voor meuk in die tuin lag is onmogelijk, de foto’s laten maar een fractie zien. We geven hem een hand, bedanken voor het prachtige geschenk en rijden verder richting Cincinnati. Hamburgers, sigaretten, bier, airco en jammerlijk genoeg geen HBO. Dan zelf maar wat knutselen…

7 Comments on Kentucky Junk Derby

Closed

 1. Gusta says:

  Hé fijn dat er geen hbo was, ik had dit fimpje niet willen missen 😉

  En Martijn, ik neem aan dat je nu wel van je snelweg angst af bent?

 2. MM says:

  Ha! Dat filmpje is gaver dan heel seizoen 3 van TB tot nu toe! Coole gedaan 🙂

 3. Ciel says:

  Kudos voor t filmpje!

 4. Martijn says:

  @Guus; mijn fear of highways heb ik gelukkig al sinds een jaar of anderhalf geen last meer van. Zeker na zomervakantie van vorig jaar. Toen ook ruim 4000 km. gereden in Europa. Neemt niet weg dat er nog steeds genoeg malloten op de weg rijden waar je rekening mee moet houden. Maar het gaat allemaal prima.

  @Ciel; wat zijn kudos? toch geen koodies, hoop ik..? 😉

  Meer filmpjes volgen..

 5. Gusta says:

  Well, you’re lookin’ good behind the wheels. En dat filmpje doet het er alleen nog maar beter uitzien 😉

  En een gezonde dosis angst is niet misplaatst op de snelweg, zeker daar waar de malloten talrijk zijn, dat ben ik met je eens.

  Drive fast, ohnee, ik bedoel safe.
  En ik zeg YaY tegen meer filmpjes!

 6. Johanna says:

  Hee, wat leuk! Daar kan geen dj (met of zonder shadow) tegen op, zo’n trip. Veel plezier aldaar!