Start spreading the news; we’re leaving today…

Posted on August 7, 2010

Now playing: Jay-Z - Empire State of Mind

Laatste dag, het zit er bijna op. Het was mooi weer, om iets over 11 vanochtend waren alle spullen gepakt en veilig opgeborgen in het hostel. Uitgecheckt, koffie gehaald, de metro in. Het Metropolitan hadden we speciaal voor de laatste dag bewaard aangezien het nogal groot is. Niet voor niets de nummer 1 op het lijstje NY attracties qua bezoekersaantallen. Nu zijn wij wel grote musea gewend maar dit is zoals het behoort in Amerikaanse traditie heul groot.

De eerste zalen staan vol Griekse & Romeinse potten, pannen, kapotte standbeelden en wat al niet meer. Dan volgen wat zalen Oceanische en Afrikaanse artefacten en dan ineens een prachtige selectie moderne kunst met alleen maar topstukken. Teveel om op te noemen. We hopen na de ontroerende film van gisteravond op z’n minst 1 werk van Basquiat te zien maar helaas. De laatste verdieping van de moderne vleugel blijkt gesloten voor herinstallatie. Misschien een andere keer. Of in Basel…

We gaan voor de laatste keer op zoek naar iets wat lijkt op een Holy Handgrenade (Faberge eieren) maar ook hier komen we niet verder dan geheimzinnige Middeleeuwse kistjes met onbekende inhoud. Het zou kunnen maar we zullen het nooit weten. De harnassen en ridderhelmen zien er grappig uit en via nog ongeveer 20 zalen met Hollandsche meesters komen we langs een geroofde Egyptische tempel, Cypriotische hallen, Assyrisch, Koptisch, Allememaggisch; houdt het dan nooit op?!

Shine, electric city, shine
From the back of the cold beyond
Out to the end of the line
Come on and shine, electric city, shine
Like the sun in a hurricane’s eye
Diamonds drowning in brine

Na 3 uur zitten we vol en wandelen nog even Central Park in voor een sigaret en een tukkie. Dan de laatste metrorit terug naar Brooklyn en het onvolprezen New York Loft Hostel. Als je ooit overweegt naar NY te gaan, wat uiteraard zo is, bespaar jezelf het geld en probeer dit idyllische vegajeugdhonk. Wij kunnen in ieder geval zeggen, vanuit volle overtuiging, I NY. De buzz, de vibe, de electriciteit of hoe je het ook wilt omschrijven wat hier in de lucht hangt is magisch. Maar dat geldt ook voor de rest van Amerika waar we van hebben mogen proeven. Het zijn een stel rare crazies bij mekaar maar ze bedoelen het goed. Echt waar. Anyway, we gaan naar huis en zullen over een paar dagen wel een soort korte nabeschouwing houden. We hopen dat u met plezier ons blog gevolgd heeft, wij hebben het met heel veel plezier bijgehouden.

Later.

2 Comments on Start spreading the news; we’re leaving today…

Closed

  1. Rick says:

    Goeie reis, heren, tot snel.

  2. MM says:

    Wat Rick zegt…