No Sleep Till Brooklyn, pt. II

Posted on August 4, 2010

Now playing: Billy Joel - New York State of Mind

De eerste nacht New York was het al laat geworden en hebben we redelijk schandalig uitgeslapen. De tweede dag voorgenomen dat niet weer te doen maar die plannen bleken totaal kansloos. Het is weer een uur of 4 als we dit keer wel hoopvol de wekker zetten maar er net zo kansloos doorheen slapen. New York slaapt ook niet dus waarom wij wel…

Zoals gezegd begon de dag laat. Na een riant ontbijt in hartje Manhattan stappen we door naar het Empire State Building waar ons naar verluidt een enorme rij zwetende toeristen staat te wachten. Valt reuze mee. Na een half uurtje staan we op het observation deck op de 86e verdieping. Het is hoog en mooi, zelfs zo hoog dat Martijn’s hoogtevrees niet echt vat krijgt. Het is wat dringen voor de obligate kodakmomenten maar na een half uurtje hebben we ze allemaal gehad. Exit through the giftshop en we staan weer met beide benen op de grond.

We wandelen via Rockefeller Center naar Central Park. We schieten the Dakota Building straal voorbij en lopen terug voor wat shots uit de film van gisteren. Voelt alweer als een halve week geleden. We vergissen ons ongeveer 6 keer in het herkennen van dit karakteristieke stukje architectuur. Ertegenover in het park ligt Strawberry Fields, het monument ter nagedachtenis aan John Lennon. Mooi hoor.

Imagine there’s no Heaven
It’s easy if you try
No hell below us
Above us only sky
Imagine all the people
Living for today

Als we gaan pinnen beseffen we pas hoe snel het geld er hier doorheen vliegt. $150 per persoon per dag gaan we niet 5 dagen volhouden… Ietsje rustiger aan dus met die dooie presidenten. We hebben met Alex en de inboorlingen afgesproken in Prospect Park. The Dead Weather was bij nader inzien niet gratis dus we gaan in het gras achter het hek zitten. Het geluid is redelijk en het uitzicht op de politie is wel gratis. We hebben bier bij ons om op te drinken dus moeten we wat meer uit het zicht van de blauwe petten brigade plaats te nemen. Hier patrouilleren echter de cicade’s. Dat zijn die beesten die al die herrie maken maar die je eigenlijk nooit ziet, tot ze in je haar zitten. Een soort kikkerinsekten met vleugels, doodeng.

Is that you jokin’ with me?

Hoe dan ook, het is gezellig met Ari en Zvi, de joodse jongens uit Queens. Het bier is kosher genoeg en snel op. Na een sanitaire excursie in het park besluiten we nog een kroeg op te zoeken. Op weg krijgt Ari een zogenaamd briljant plan voor een filmpje dat waarschijnlijk zonder ons niet veel meer dan een plan was gebleven. Camera’s, memorysticks en batterijen gaan in het rond en na 10 minuten staat het erop. In een kleine bar, in een prachtig stukje residential Brooklyn, drinken we Franziskaner Weissbier en conceptualiseren we op de stoep gezamelijk de nieuwste trend op fotogebied; Mosh Photography. Stel een camera in op zelfontspanner, zet hem neer op een willekeurige plek en dan maar moshen om onsterfelijk belachelijk in het frame te eindigen. Hilarious action shots guaranteed, although we will not be held liable for loss or damages of any properties.

De metro’s rijden nog wel maar doen niet meer elk station aan. Da’s wat vervelend maar na een half uur lopen komt er een taxi voorbij die we toch maar instappen. Het is laat zat en zo ver is het niet rijden. We raken gewend aan taxichauffeurs die geen idee hebben waar je heen wilt dus wijzen we ook deze man de weg. Als 4 uur later de wekker gaat snurken we rustig verder…

5 Comments on No Sleep Till Brooklyn, pt. II

Closed

 1. Alex says:

  Hij heet Svi. Kostte mij ook even. Kijk, Ari, dat begrijp ik wel, een soort Arie.

 2. Alex says:

  Euh, Zvi dus.

 3. Gusta says:

  Starting to act like crazies ey?
  Pancakes?
  Deep fried Coca-Cola?
  Imagine that.

 4. Jeroen says:

  Zvi. Check.

 5. Rick says:

  Vet arty dudes, acting like New Yorkers already…