Amsterdam -> New York -> Amsterdam, NY; Not much to declare

Posted on July 30, 2010

Now playing: John Parr - St. Elmo's Fire (Man in Motion)

Vandaag was het plan naar het International Center for the History of Electronic Games te gaan, volgens de website gesitueerd in het Strong Museum of Play te Rochester. Aangekomen bij het museum snakken we naar wat te eten en wagen we ons aan The World’s Greatest Cheeseburger. Groter dan het broodje in ieder geval en verder gewoon de zoveelste vette hap. Dan willen we het museum in maar bij navraag blijkt dat het gedeelte met de electronic games pas in oktober dit jaar de deuren opent. Lekker duidelijk aangegeven op de website…

Outrun style trappen we het gaspedaal in, op naar een meer vertrouwde omgeving; Amsterdam, NY. Amerikanen zijn niet zo creatief in het verzinnen van plaatsnamen en spelen bij gebrek aan fantasie nogal eens leentjebuur. Op weg naar onze hoofdstad komen we afslagen tegen die leiden naar Chili, Greece, Rome, Montezuma, Lebanon, Manchester, Barneveld en Waterloo om er maar een paar te noemen. We nemen een willekeurige afslag naar het welluidende plaatsje Mohawk in de hoop op een Walmart of iets dergelijks. De dubbelgetrokken gele streep richting tolpoortjes is erg duidelijk maar in de praktijk erg vaag. De laatste 3 meter is bedoeld om in te voegen voor het cash hokje. Martijn rijdt het vak in voor de EZ pass. Die hebben we niet. Snel de situatie achter ons afgewogen (geen kip te bekennen) en de split-second beslissing genomen een stukje achteruit te rijden en alsnog het goede vak in te rijden om de tol te betalen. Dat gaat ons waarschijnlijk grof kosten. Kut. De man in de tollbooth is gelukkig vriendelijk genoeg om ons uit te leggen dat we gewoon hadden kunnen doorrijden. De boete kan hij niets aan veranderen. Kut.

Amsterdam is een gat. Het Amsterdam Diner dat ons toelacht naast het Super 8 Motel heette vroeger Snookie’s Saloon maar is jaren geleden al condemned verklaard. Het staat te koop maar er zijn geen bieders. Downtown Amsterdam blijkt niet meer dan 3 straatjes met een pizzeria, een bibliotheek en een townhall. Geen coffeeshop te zien. We rijden verder het stadje in en komen in een klein buitenwijkje nog een pizzeria tegen. We besluiten, tegen beter weten in, hier wat te gaan eten. Crazies weten werkelijk NIETS van Italiaans eten. Je zou verwachten dat ze in een plaatsje als Amsterdam toch wel meer kaas gegeten hebben van, om maar wat te noemen, kaas. Niets is minder waar. De overgebleven pizzapunten nemen we uit beleefdheid maar mee in een doos.

Bij het tankstation getiteld Dutch Mart kopen we 2 grote 71 cl. blikfusten Heineken en een 12 pack Budweiser voor een vergelijkend warenonderzoek. Heineken staat nog steeds met ruime voorsprong bovenaan.

Vandaag stinkhippies snuiven op het voormalig Woodstock terrein…

3 Comments on Amsterdam -> New York -> Amsterdam, NY; Not much to declare

Closed

 1. Jeroen says:

  Tolbooth Willy?
  Hebben jullie hem uit z’n hok gescholden en overreden?
  Als ik het goed begrijp zijn jullie al vele kilo’s zwaarder?

 2. Alex says:

  Ik ben inmiddels een half uur in jullie tijdzone (en stad, trouwens) en heb een pizza besteld voor op de hotelkamer. Even inkomen. En kijken hoe de kaas in South Ozone Park is.

 3. Annefloor says:

  Terug in NYC? Ga je buikje eens rond eten bij VANDAAG >>> http://ow.ly/2qliR